Ingredients
Ingredients per a 4 persones:
- 400 gr. d’arròs.
- 400 gr. de rap.
- 1 gallina de mar.
- 1 cap de rap.
- 8 gambes.
- 8 llagostins.
- 12 cloïsses.
- 1 ceba.
- 4 tomaques.
- 1 gotet d’oli.
- 3 grans d’all.
- Llorer.
- Timó.
- Julivert.
- Fenoll sec.
- Safrà.
- Sal.
- Pebre.
Preparació
– Netejar els peixos i tallar-los en porcions grans, deixant gambes i llagostins sense pelar. Calfar l’oli i ofegar la ceba picada. Quan estiga blana, afegir la tomaca pelada i picada i les herbes. Fer un sofregit amb tot això durant uns 5 minuts i abocar-ho en una olla amb 2 litres d’aigua.
– Afegir els caps dels peixos trossejades, sal i pebre, i coure-ho almenys 30 minuts. Colar el caldo i coure en ell, la resta del peix uns 15 o 20 minutos, agregant els alls picats amb el safrà. Aquest caldo és la base que ens serveix després per a fer l’arròs. Traure a una paellera o a una cassola de fang 4 gots de caldo, afegir l’arròs i el marisc pelat, i les cloïsses, deixant-lo coure uns 20 minutos.
– Deixar reposar uns 2 minuts. Un condiment habitual d’aquest plat és l’allioli. Els peixos se serveixen per separat després de l’arròs.