Ingredients

 

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 gr. d’arròs.
  • 400 gr. de rap.
  • 1 gallina de mar.
  • 1 cap de rap.
  • 8 gambes.
  • 8 llagostins.
  • 12 cloïsses.
  • 1 ceba.
  • 4 tomaques.
  • 1 gotet d’oli.
  • 3 grans d’all.
  • Llorer.
  • Timó.
  • Julivert.
  • Fenoll sec.
  • Safrà.
  • Sal.
  • Pebre.

 

Preparació

 

– Netejar els peixos i tallar-los en porcions grans, deixant gambes i llagostins sense pelar. Calfar l’oli i ofegar la ceba picada. Quan estiga blana, afegir la tomaca pelada i picada i les herbes. Fer un sofregit amb tot això durant uns 5 minuts i abocar-ho en una olla amb 2 litres d’aigua.

– Afegir els caps dels peixos trossejades, sal i pebre, i coure-ho almenys 30 minuts. Colar el caldo i coure en ell, la resta del peix uns 15 o 20 minutos, agregant els alls picats amb el safrà. Aquest caldo és la base que ens serveix després per a fer l’arròs. Traure a una paellera o a una cassola de fang 4 gots de caldo, afegir l’arròs i el marisc pelat, i les cloïsses, deixant-lo coure uns 20 minutos.

– Deixar reposar uns 2 minuts. Un condiment habitual d’aquest plat és l’allioli. Els peixos se serveixen per separat després de l’arròs.