Ingredients
per a 4 persones:
- 1 Kg de peix variat (rap, corbina, roger, llucet, verat, etc…).
- 1 litre de caldo de peix elaborat amb morralla, quant mes variada millor.
- 12 cloïsses.
- 1 ceba mitjana.
- 4 creïlles mitjanes.
- 1 tomaca mitjana madura.
- 3 grans d’all.
- 2 ramitas de julivert.
- Oli d’oliva.
- Sal.
Preparació
– Amb l’all, el julivert i una miqueta de sal, prepararem una picada amb el morter, fins a deixar-la fina.
– Pelarem i netejarem les creïlles, tallant-les a llesques mitjanes, ni fines ni grosses. Pelarem la ceba i la trossejarem xicoteta juntament amb la tomaca, també tallat menut.
– En una cassola de forn de fang arreglarem les creïlles al fons en les capes necessàries, i sobre elles estendrem la ceba i la tomaca. Per damunt estendrem el peix net i les cloïsses repartides.
– A continuació, afegirem el caldo i la picada d’all i julivert i la posarem en el forn mitjà (uns 180 a 200 graus) després d’haver-ho precalentado fort.
– Ho courem durant 20 a 25 minuts fins que les creïlles estiguen ja tendres i s’haja reduït el caldo.
– Es trau a la taula en la mateixa cassola.